Louise Brown
svarer
Sophie Løhde

Louise Brown (LA) spørger indenrigs- og sundhedsministeren, Sophie Løhde, hvilket arbejde ministeren har igangsat med henblik på at afgøre, om forskellige opvarmede tobaksvarer er røgtobak eller røgfri tobak

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 123, Spørgsmål 7
Vil ministeren nærmere forklare, hvilket arbejde ministeren har igangsat med henblik på at afgøre, om forskellige opvarmede tobaksvarer er røgtobak eller røgfri tobak, herunder hvilke retningslinjer og principper en sådan afgørelse vil følge?

Svar fra tirsdag den 23. maj 2023
”Vil ministeren nærmere forklare, hvilket arbejde ministeren har igangsat med henblik på at afgøre, om forskellige opvarmede tobaksvarer er røgtobak eller røgfri tobak, herunder hvilke retningslinjer og principper en sådan afgørelse vil følge?” Svar:

Opvarmet tobak hører under definitionen ny kategori af tobaksvarer.

Som det fremgår af § 27 i lov om tobaksvarer m.v. kan Sundhedsstyrelsen fastsætte regler om, hvilke bestemmelser i lov om tobaksvarer m.v., der gælder for nye kategorier af tobaksvarer, afhængigt af om der er tale om røgfrie tobaksvarer eller røgtobak.

Det følger af § 2, nr. 5, i lov om tobaksvarer m.v. at der ved en røgfri tobaksvare skal forstås en tobaksvare, der ikke forbruges via en forbrændingsproces, herunder tyggetobak, tobak, der indtages nasalt, og tobak, der indtages oralt. Det følger af § 2, nr. 6, i lov om tobaksvarer m.v., at der ved røgtobak skal forstås tobaksvarer, som ikke er røgfrie tobaksvarer.

Grundlaget for kategoriseringen af en ny kategori af tobaksvare som værende en røgfri tobaksvare eller røgtobak afhænger således af, om der foregår en forbrændingsproces eller ej.
Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024