SKAT giver boligejere ekstramoms

BOLIGMOMS: Boligejere med store grunde skal nu betale moms af en del af prisen, hvis de sælger. Revisorerne kritiserer de nye regler.
Niels Th. Dahl

Boligejere med større grunde vil ifølge nye regler fra SKAT blive ramt af et momssmæk, når de sælger deres bolig.

Ifølge en ny bekendtgørelse, der netop er sendt i høring, skal ikke blot erhvervsdrivende, men også private ejendomsejere betale moms af salgsprisen på den del af grunden, der er over 1.400 kvadratmeter.

Det skriver Berlingske Tidende.

Hvis en boligejer har en bolig på en grund på f.eks. 2.000 kvadratmeter, og de sidste 600 kvadratmeter sælges for 600.000 kr., vil de nye regler komme til at koste 150.000 kr. i moms.

Det kan næppe have været hensigten med loven, at denne skulle fortolkes så udvidende, som det her er gjort af Skatteministeriet.

Sten Kristensen
Partner i revisionsfirmaet BDO

"Eksempelvis vil en ældre mand, der erhvervede et hus tilbage i 60'erne, der ligger på en grund på 1.800 kvadratmeter, skulle betale moms af den del af salgssummen, som kan henføres til den del af grunden, der er over 1.400 kvadratmeter. Det er helt urimeligt. Det kan næppe have været hensigten med loven, at denne skulle fortolkes så udvidende, som det her er gjort af Skatteministeriet," siger partner i revisionsfirmaet BDO, Sten Kristensen, til avisen.

Mulig strid med EU-retten
Han mener, den udvidede forståelse af, hvad begrebet "en afgiftspligtig person" betyder, er i strid med EU-retten:

"Vi er dybt forundrede og er klart af den opfattelse, at denne fortolkning øjeblikkeligt bør fjernes."

I Skatteministeriet afventer man alle høringssvarene på de nye regler, før man vil tage stilling til spørgsmålet om EU-retten:

"Når fristen er slut, og høringssvarene kommer ind, vil vi se på dem og finde ud af, om der er basis for at ændre nogle ting. Der er tilsyneladende kommet nogle bemærkninger om, at EU-retten ikke er overholdt med bekendtgørelsen. Det kan jeg ikke umiddelbart nikke genkendende til, men vi er nødt til at se på, hvilke svar der kommer ind," siger kontorchef i Skatteministeriet Susanne Reinholdt til Berlingske Tidende.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024