Daglejere på dagsordenen

HJEMLØS: Horsensprojekt opfordrer nu politikerne til at ændre på loven, så de mest udsatte kan arbejde på daglejervilkår.
Projekt "Hyr en hjemløs" fra Horsens Kommune vil nu opfordre politikerne til at ændre på loven for at få matchgruppe 4 og 5 på arbejdsmarkedet.
Projekt "Hyr en hjemløs" fra Horsens Kommune vil nu opfordre politikerne til at ændre på loven for at få matchgruppe 4 og 5 på arbejdsmarkedet.Foto: colourbox
Ida Skytte
Fakta

Hyr en hjemløs har eksisteret siden november 2007 og går ud på, at virksomheder på daglejerbasis kan hyre en vikar til 60 kroner i timen.

Motivationen for daglejeren er, at han/hun får kontant afregning allerede dagen efter udført arbejde. I foråret fik kontanthjælpsmodtagerne udbetalt 60 kroner i timen, men det blev stoppet, og siden har det stort set været umuligt at få dem i arbejde, da de nu kun får cirka syv kroner udbetalt.

Det er i dag stort set umuligt at få de hårdest belastede kontanthjælpsmodtagere i matchgruppe 4 og 5 ud på arbejdsmarkedet. Mange af de metoder, der i dag bliver anvendt, er direkte uanvendelige.

Sådan lyder det fra projekt "Hyr en hjemløs" fra Horsens, som onsdag skal mødes med Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg. Her vil projektleder Marianne Larsen blandt andet forsøge at overtale politikerne til at se på lovændringer for at komme de mennesker i møde, som ud over arbejdsløshed kæmper med eksempelvis stof- eller alkoholmisbrug.

Den metode, som projektet har gode erfaringer med, er at tilbyde private virksomheder at hyre vikarer på daglejerbasis til 60 kroner i timen. Fordelen for daglejeren er til gengæld, at afregningen falder kontant - dagen efter udført arbejde.

"Daglejermetoden er en særdeles effektiv måde at få den her målgruppe ud på arbejdsmarkedet. De skal have et økonomisk incitament, og det skal gøres meget mere individuelt."

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024