Kommunerne vilde med ressourcecentre

KORT NYT: 39 pct. af landets kommuner har allerede et ressourcecenter, og 71 procent af dem, der allerede har et, har planer om at oprette flere. Det viser en undersøgelse af Gallup.
Kasper Frandsen
Undersøgelsen, der er foretaget for Socialpædagogernes Landsforbund blandt samtlige kommunale forvaltningschefer med børne- og ungeområdet som deres ansvarsområde, viser blandt andet, at kommuner med kendskab til ressourcecentre i vidt udstrækning har planer om flere ressourcecentre.

Derudover planlægger 41 pct. af dem oprettelse af en samlet indgang til samlet støtte til de børn, unge og familier med sociale problemer allerede i 2008. Blandt de kommuner, der ikke har ressourcecentre har 21 pct. planer om at etablere ressourcecentre.

"Det er utrolig glædeligt, at kommunerne tydeligvis har taget ideen med ressourcecentre til sig. Der er store fordele at hente ved at samle og forene de professionelle kræfter, der arbejder med udsatte børn og unge. Ikke mindst for dem det hele handler om, nemlig brugerne af ressourcecentrene, der vil opleve, at de får hjælp fra et sted," siger næstformand Benny Andersen fra Socialpædagogerne i en kommentar til Gallup-undersøgelsen.

Ressourcecentre er én samlende organisering af indsatsen for udsatte børn, unge og familier, og vil ofte være baseret på en indsats i lokalområdet, med tilknyttede forskellige sociale, undervisningsmæssige og sundhedsmæssige indsatser.

Eksempler på et ressourcecenter er Familiehusene i Karlslunde/Greve og Ungecenteret Eghøj i Århus.

Kilde: Socialpædagogernes Landsforbund

 

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024