Københavns udsatte unge får mindre hjælp

Københavns Kommunes socialcentre skal spare knap 80 mio. kr. på forebyggende arbejde og anbringelser af udsatte unge. Det er for meget, mener to fagkyndige.
Kasper Frandsen
Fakta

Sociale Besparelser:

- Københavns Socialcentre skal spare 78,3 mio. kr. på af et merforbrug sidste år.
- Det bliver socialcentrene på Nørrebro, Amager og i Brønshøj-Husum-Vanløse, der bliver hårdest ramt, da de skal spare 13,8 pct. svarende til 73 mio. kr.
- De resterende centre er blevet bedt om samlet at spare 24,5 mio. kr. De resterende 20 mio. kr. er en slags "buffer-pulje".
- På Nørrebro bliver mange af pengene tages fra "street-level"-arbejdet. Det kommer ifølge socialudvalget til at betyde, at flere ghottoområder vil blive udækket af opsøgende arbejde. 


Kilde: Politiken

Til trods for politisk enighed efter de sidste ugers hærværk og bilafbrændinger i København, om at der skal gøres noget for Københavns unge, skal der spares 80 mio. kr. på forebyggende arbejde og anbringelser af udsatte unge. Besparelserne skyldes et merforbrug på 80 mio. kr. sidste år, som skal indhentes af via besparelser hos Københavns ti socialcentre.

Det har fået flere sagsbehandlere til at sige stop, da de ikke længere føler, de kan stå inden for deres arbejde:

"Økonomien har overtaget vores socialfaglige vurdering. De sidste par år har vi skåret rigtigt meget ind til benet, og i år er vi blevet pålagt at skære endnu dybere. Det er simpelt hen ikke ansvarligt længere," siger Janni Jønnson, der har arbejdet som sagbehandler siden 1993, til Politiken.

Hun bakkes op af flere andre sagsbehandlere, der endvidere påpeger, at næsten alt forebyggende arbejde er sparet væk. Derfor forventer de heller ikke, at det er sidste gang vi ser København brænde:

"Når vi ikke har råd til at hjælpe de unge væk fra gaden og give dem nogle attraktive tilbud, er det heller ikke sidste gang, vi ser, byen brænder," forklarer Lise Coates, sagsbehandler.

Også socialcentrenes fagforeninger er oprørte over besparelserne, og har derfor bedt om foretræde for Københavns socialudvalg 5. marts.

Kilde: Politiken

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024