Et multikulturelt Danmark, nej tak!

KORT NYT: En stor undersøgelse af danskernes nationale forestillinger viser, at danskerne er stærkt følelsesmæssigt tilknyttet vores lille land og anser tilstedeværelsen af flere kulturer som en svaghed.
Kasper Frandsen

Det, at danskerne ser mere negativt på sammenblandinger af kulturer, end man gør i andre lande, fremgår af en stor international undersøgelse. Det er forskere fra Aalborg Universitet, der står bag undersøgelsen, som baserer sig på spørgeskemabesvarelser fra ca. 33.000 personer fra 27 lande.

Multikultur er en svaghed
En af hovedkonklusionerne i undersøgelsen er, at danskerne opfatter tilstedeværelsen af flere kulturer som en svaghed snarere end en styrke for et samfund. Her ligger danskerne på en første- eller sidsteplads - alt efter, hvordan man anskuer det - ud af de 27 lande.

Det negative syn på multikultur gør sig også gældende hos unge og højtuddannede danskere - som ellers, ifølge undersøgelsen, er den mest positive stemte gruppe over for multikulturer.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024