Danskuddannelse til udlændinge

18/5-06: Kommunalbestyrelsen i bopælskommunen skal efterkomme et ønske om henvisning til danskuddannelse hos en bestemt udbyder fra selvforsørgende udlændinge.
Dokumentation
Spørger: Louise Frevert (DF)

Spørgsmål S 4407: Vil ministeren oplyse, om et sprogcenter har lov til at fakturere direkte til en omegnskommune, når sprogcentret har undervist en borger fra den pågældende kommune?

Svar: Det fremgår af danskuddannelseslovens § 6, stk. 2, at kommunalbestyrelsen i bopælskommunen skal efterkomme et ønske om henvisning til danskuddannelse hos en bestemt udbyder fra selvforsørgende udlændinge, der ikke modtager aktiveringstilbud fra det offentlige, såfremt udgifterne for deltagelse i uddannelsen hos den pågældende udbyder ikke overstiger den vejledende modultakst.

Bopælskommunen kan i den situation indgå aftale med den pågældende udbyder om, at denne skal sørge for danskuddannelse. Hvis bopælskommunen har indgået en sådan aftale, medfører det, at bopælskommunen aftaler størrelsen af modultaksten direkte med udbyderen. Aftalen medfører endvidere, at bopælskommunen har ansvaret for, at undervisningen gennemføres efter reglerne i danskuddannelsesloven.

Det mest almindelige er dog, at bopælskommunen ikke indgår en sådan aftale med den pågældende udbyder. I den situation sker henvisningen og betalingen gennem den kommunalbestyrelse, der har indgået aftalen med udbyderen.

Det er ministeriets opfattelse, at størrelsen af den modultakst, som aftalekommunen opkræver af bopælskommunen, skal afspejle udgifterne til undervisningen hos den pågældende udbyder. Dette vil blive præciseret ved en kommende ændring af bekendtgørelse om danskuddannelse til voksne udlændinge m.fl., der forventes at træde i kraft den 1. juli 2006.


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024