Derfor bestod 97,4 pct. indfødsretsprøven

NYHED: Svarene læres udenad, når udlændinge tager indfødsretsprøven. De bogligt svage udlændinge går slet ikke til prøven.
Marie Louise Gørvild

Hvis man ikke har et danskniveau svarende til Prøve i Dansk 3, opgiver man typisk at søge indfødsret og går ikke til prøven, fordi man er klar over, at det er for svært.

Randi Frydenlund
Pædagogisk leder af Københavns Sprogcenter
Fakta
Fakta om indfødsretsprøven

Til indfødsretsprøven stilles der i alt 40 spørgsmål om danske samfundsforhold, dansk kultur og dansk historie. De 35 spørgsmål udvælges fra en spørgsmålsbank på 200 spørgsmål, der er offentliggjort på Integrationsministeriets hjemmeside. Herudover bliver der stillet fem aktuelle spørgsmål, der ikke kendes på forhånd.

Ansøgeren har 60 min. til at svare på de 40 spørgsmål.
28 svar skal være korrekte (70 pct.).

Det koster 600 kr. at tage prøven.
Det var for første gang muligt at gå til indfødsretsprøve i maj 2007.

Ingen af sprogcentrene, Altinget.dk har været i kontakt med, har afholdt forberedende kurser forud for prøven.


Kilde: Integrationsministeriet og Altinget.dk

Da det i sidste uge kom frem, at 97,4 pct. havde bestået indfødsretsprøven, var det til stor overraskelse. Jyllands-Postens opgørelse viste, at ud af de 771 indvandrere, der gik til prøven i maj, bestod 751. Den succesrate stemte på ingen måde overens med de skrækscenarier, der lød, da testen blev indført 12. december 2005.

En rundringning, Altinget.dk har foretaget til sprogcentre i landets fem største byer, viser dog, at det kun er de bogligt stærke udlændinge, der går til prøven.

Danskprøven er en større hindring
Ud over indfødsretsprøven skal alle udlændinge, der søger om dansk indfødsret (statsborgerskab) bl.a. også bestå en danskprøve, den såkaldte Prøve i Dansk 3.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024