Drop berøringsangsten

BAGGRUND: Før Bente Dalsbæk mødte folketingspolitiker Naser Khader (R), havde hun ikke stiftet bekendtskab med den muslimske kultur.
Bente Dalsbæk mener, at danskere og muslimer skal være mere nysgerrige over for hinanden.
Bente Dalsbæk mener, at danskere og muslimer skal være mere nysgerrige over for hinanden.
Marie Louise Gørvild
Fakta

Bente Dalsbæks bog "Med underkop" udkom november 2006 på Ekstra Bladets Forlag.

Bogen koster 229 kr. (vejl.) og er på 248 sider.


Kilde: www.dalsbaek.dk
Gennem sit job som taleskriver for Folketingets skiftende formænd mødte juristen Bente Dalsbæk politikeren Naser Khader (R). Dette forhold blev en åben dør til en for Bente Dalsbæk ukendt verden af muslimske traditioner. Særligt mødet med sin svigermor Sada Abu-Khader har givet indblik i en kulturel verden med helt andre traditioner, statussymboler og kønsroller.

Et kulturmøde, der sidste år blev til bogen "Med underkop" og som i sidste uge blev til underholdende og lærerige fortællinger i LO-huset.

Bogens titel henviser til en tradition, Sada Abu-Khader er opvokset med, hvor man viser respekt ved at bruge underkop, når man drikker kaffe.

Og der har i det hele taget været mange traditioner, der skulle læres og diskuteres. Nogle har de kunnet grine af - andre har krævet mere bearbejdning.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024