Flertal udvider særlig handicapindsats med hjælp fra overskydende millioner

Et flertal i Folketinget har besluttet at fjerne aldersgrænsen for, hvornår familier til unge over 18 år med svære handicap kan få økonomisk hjælp til overvågning om natten. Udvidelsen finansieres af overskydende penge fra den finanslovspulje, der sikrede retten til økonomisk hjælp til natovervågning af 18-23 årige.

Afskaffelsen af aldersgrænsen for retten til livsvigtig natovervågning af unge med svære handicap vil gøre "en kæmpe forskel" for familierne, lyder det fra social- og ældreminister Astrid Krag (S).
Afskaffelsen af aldersgrænsen for retten til livsvigtig natovervågning af unge med svære handicap vil gøre "en kæmpe forskel" for familierne, lyder det fra social- og ældreminister Astrid Krag (S).Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Simon Lessel

Flere familier til unge over 18 år med svære handicap får nu mulighed for at få økonomisk hjælp til selv at stå for livsvigtig overvågning af deres børn, efter de er fyldt 18 år.

Regeringen har nemlig sammen med et flertal bestående af Enhedslisten, SF, Alternativet og Radikale indgået aftale om at afskaffe den aldersgrænse, der betød, at retten til natovervågning hidtil kun har eksisteret for de 18-23 årige.

Ophævelsen af aldersgrænsen finansieres af de penge, der blev sat af på finansloven i 2020, men som Altinget tidligere på måneden kunne fortælle langt fra er blevet brugt.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024