Ny kommissær vil ændre asylregler

HØRING: Asylansøgninger til EU-lande skal kunne behandles udenfor unionens grænser, mener Dimitris Avramopoulos, der står til at blive EU’s migrationkommisær. Han vil samtidig styrke EU's grænsekontrol.

Den formentlig kommende kommissær for migration og interne anliggender vil gøre det muligt at behandle asylansøgninger uden for EU's grænser.

”I lande, hvor vi har EU-delegationerne, vil vi gøre vores bedste for at få rådgivere, der kan håndtere anmodninger om asyl der,” sagde græske Dimitris Avramopoulos under høringen i Europa-Parlamentet tirsdag den 30. september. 

Han tilføjede dog, at det vil kræve en aftale i EU-blokken. Men en sådan ordning har tidligere været vanskelig at få igennem, og EU-landene har vist en lunken interesse. 

Dokumentation

Her er den nye kommissærs vigtigste opgaver:

- Udvikle en ny EU-politik for lovlig migration, så EU kan tiltrække kvalificeret arbejdskraft.

- Styrke effektiviteten af The European Border Agency FRONTEX ved at udvikle et system, der kan trække på ressourcer fra alle medlemslande.

- Arbejde for at sikre en fuld og konsistent implementering af the Common European Asylum System. 

- Gennem samarbejde med EU’s udenrigskommissær og udviklingskommissær at sikre bedre koordination med 3. lande. Samtidig skal udvikles en strategi, der skal sikre bedre reaktion i nødsituationer.

- Bekæmpe kriminalitet med et klart link til EU-politikker mod blandt andet menneskesmugling.

- Identificere, hvordan EU kan gøre en reel forskel i kampen mod terrorisme og radikalisering med respekt for menneskerettighederne.

- Arbejde tæt sammen med EU’s udenrigsminister, udviklingskommissær og handelskommissær om at styrke EU’s strategiske partnerskab med Afrika.

Læs hele EU-kommissionsformand Jean-Claude Junckers missionbrev.

- Fakta fra EU-kommissionen


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024