Red Barnet er skuffet over Barnets Reform-møder

UDSATTE BØRN: De planlagte inspirationsmøder i arbejdet med Barnets Reform er i fuld gang, men der er uenighed om, hvilket formål møderne tjener.
Målet med Barnets Reform er at forbedre indsatsen i forhold til udsatte børn og unge.
Målet med Barnets Reform er at forbedre indsatsen i forhold til udsatte børn og unge.Foto: colourbox.com
Marie Dissing Sandahl

Hvis vi skal forhindre, at børn når så langt, at de er i risiko for at blive tvangsanbragt uden for hjemmet, så skal vi ned og have fat i, hvad det er for nogle grundlæggende ting - helt fra barnet er i moderens mave - der skal være opfyldt for, at det gode børneliv kan opfyldes.

Kuno Sørensen
Psykolog ved Red Barnet
Fakta
Velfærdsministeriet har inviteret en række fagfolk, interessenter, forskere mv. på området til seks inspirationsmøder i februar-april 2009, hvor en række af de temaer, som indgår i udredningsarbejdet, vil blive drøftet.

Temaerne for de 6 møder vil være:

Tidlig indsats

Herunder tærsklen for tvang, underretninger, tavshedspligt mv.

Særlige risikogrupper

Herunder tidligere anbragte (efterværn), unge sårbare mødre, etniske unge mv.

Plejefamilier

Herunder honorering, uddannelse, tilsyn mv.

Tilsyn med anbringelsessteder

Herunder både godkendelse og tilsyn, formen af tilsynet mv.

Støtte og vejledning til kommunerne

Herunder uddannelse, formidling af forskning og gode erfaringer, ensartethed i visitation til foranstaltninger, understøttelse i vidensbaseret arbejde mv.

Økonomien på anbringelsesområdet


Kilde: www.social.dk
I forarbejdet til Barnets Reform har Velfærdsministeriet inviteret til såkaldte inspirationsmøder, hvor eksperter, fagfolk og aktører på det sociale område deltager. Red Barnet var også inviteret, men var, som det kan læses i dagens debatindlæg på Altinget.dk, skuffede.

"Alene overskriften "Barnets Reform" vækker tanker om, at vi skal kigge grundigt på, hvordan børn har det i Danmark. Til det sidste inspirationsmøde med overskriften "tidlig indsats", tænkte vi, at vi skulle snakke sundhedsplejersker, vuggestuer og indsats på det tidspunkt. Men der blev taget udgangspunkt i børn, der var blevet døgnanbragt og børn, der var i risiko for at blive døgnanbragt. Vi manglede i den grad at diskutere, hvad et godt børneliv er," siger Kuno Sørensen, psykolog ved Red Barnet.

Mødet havde en stram dagsorden, der var planlagt af ministeriet, mener Kuno Sørensen. Men Jette Wilhelmsen, projektleder i Bisiddergruppen i Børns Vilkår, var også mødt op i Velfærdsministeriet, og hun er ikke enig.

"De hedder inspirationsmøder - og de handler om, at man skal brainstorme på møderne og tænke stort - hvordan ser ønskescenariet ud? Og det lagde møderne helt klart op til," siger hun.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024