Stop boykotten af Danmark

NYHED: Selvom det tyrkisk-fødte folketingsmedlem Hüsyein Arac vender sig mod den islamiske boykot af danske varer, kritiserer han samtidig statsministeren for at have tacklet konflikten forkert.
Erik Holstein

Hvis vi har vanskeligheder i Danmark skal vi forsøge at løse problemerne her i landet, for både blandt muslimer og danskere er langt de fleste interesserede i fredelig sameksistens.

Hüseyin Arac
MF for Socialdemokraterne
”Jeg er voldsomt ked af, at sagen har udviklet sig så meget, at man nu rammer danske interesser og arbejdspladser. Så jeg går selvfølgelig ind for at stoppe boykotten.”

”Omvendt vil det være klogt af statsministeren, hvis han tager et møde med ambassadørerne, men han tør ikke gøre noget imod Dansk Folkepartis vilje.”

Sådan kommenterer det socialdemokratiske medlem af Folketinget Hüseyin Arac over for Altinget den totalt opkørte strid om profettegningerne. Dermed balancerer Arac i den ømtålelige sag:

På den ene side støtter han sit partis kritik af Anders Fogh Rasmussen.
På den anden side lægger han ligesom den radikale Naser Khader klar afstand til de rasende reaktioner mod Danmark i en del mellemøstlige lande, som foreløbig har resulteret i handelsboykot og afbrænding af flag:

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024