100 dødsfald reddet på danske sygehuse

NYHED: På et halvt år har de danske sygehuse reddet 100 dødsfald med en målrettet kampagne, der dog er langt fra målet. Region Sjælland ligger i bunden.
Øget fokus på patientsikkerhed har reddet 100 liv på et halvt år. Men det halter stadig med blandt andet medicineringen.
Øget fokus på patientsikkerhed har reddet 100 liv på et halvt år. Men det halter stadig med blandt andet medicineringen.Foto: Altinget.dk
Anders Heissel

HSMR-tallene viser ikke de årsager, der ligger bagved. I Region Sjælland har vi en relativ mere syg befolkning. Folk har en lavere dødelighed, fordi vi har de fleste rygere, de fleste med sukkersyge og de fleste overvægtige.

Preben Cramon
Sundhedsfaglig chef i Region Sjælland
Fakta

HSMR står for:

HospitalsStandardiserede MortalitetsRater. Tallet er en indikator for, hvor mange patienter, der dør, mens de er indlagt og op til 30 dage efter, de er udskrevet, i forhold til det forventede antal dødsfald.


Kilde: Dansk Selskab for Patientsikkerhed

De danske sygehuse har i løbet af seks måneder reddet 100 menneskeliv ved at satse på øget patientsikkerhed.

Det viser den seneste opgørelse af de såkaldte HSMR-tal, der måler dødeligheden på sygehusene i de fem danske regioner.

Tallene kommer fra kampagnen Operation Life, der er en landsdækkende kampagne for øget patientsikkerhed og har målet at forebygge 3000 dødsfald på sygehusene inden for 18 måneder.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024