Glæde over flertal for forslag om tobakssalg

Claus Iversen
Et flertal for Socialdemokraternes beslutningsforslag om at forbyde salg af tobak til unge under 15 år tegner sig uden om regeringen. Det glæder sundhedsordføreren for Socialdemokraterne, Sophie Hæstorp Andersen.

- Det er rart at høre, at DF, SF og Kr.F er med på vores forslag om at tage ansvar for de unges sundhed. Imens kan vi høre VK-regeringen sige, at de unge bare skal tage sig sammen og stoppe med at ryge, fordi det er farligt - ikke fordi det er forbudt. Den holder ikke. Dels er rygning utroligt vanedannende, dels er det også forbudt at køre 140 km/t på motorvejene, fordi det er farligt, påpeger Sophie Hæstorp Andersen.

Oven i salgsforbuddet vil Socialdemokraterne stoppe distributionen af cigaretter i 10 styks pakker, sikre flere rygeafvænningstilbud til unge samt medvirke til at nedsætte priser på nikotintyggegummi og -plastre. Filosofien er, at der skal sættes mange forskellige initiati-ver i gang - på alle niveauer - på een gang for at få unge til at lade være med at ryge.

- For eksempel har Den Norske Kreftforening haft held med en røgfri-konkurrence for unge. Man kunne forestille sig noget lignende her-hjemme, siger Sophie Hæstorp Andersen.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024