Fornuftige tanker om fremtidens sundhedsvæsen

Tina Møller
"Alle danskere skal sikres de bedste muligheder for den rette behandling til tiden. Netop derfor er Det Konservative Folkeparti positivt indstillet over for at bryde med den struktur, sundhedsvæsenet har i dag og se på, hvordan vi kan gøre det bedre og mere effektivt. I den proces bør intet på forhånd være fredet ? hverken stort eller småt." Det siger den konservative sundhedsordfører, Else Theill Sørensen, i en kommentar. Baggrunden er, at formanden for amternes Sundhedsudvalg, Bent Hansen (S), i dag i Berlingske Tidende foreslår, at de nuværende knap 80 sygehuse i Danmark lægges sammen i 35-45 større enheder.

"Jeg har tidligere talt varmt for lokale sundhedscentre ? eller avancerede lægehuse ? og mener fortsat, at det er vigtigt element i fremtidens sundhedsvæsen. Sundhedscentrene vil et langt stykke hen ad vejen kunne tilbyde det samme, som det lokale sygehus kan i dag, herunder også hjælp i akutte situationer. Mange af sundhedscentrene kan i øvrigt placeres i allerede eksisterende bygninger ? for eksempel dem, der i dag netop rummer de lokale sygehuse.

Der er desuden god fornuft i at samle de enkelte specialer på færre sygehuse ? både af lægefaglige årsager og af hensyn til effektiviteten," siger Else Theill Sørensen.

Hun peger på, at en strukturomlægning kan understøttes af en opgradering af ambulanceberedskabet ? både når det drejer sig om udstyr og personale:

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024