KL skyder igen på kritik af alkoholbehandling

NYHED: Alkoholbehandlingen er langt bedre end tidligere, og størrelsen på kommunen er ikke afgørende for kvaliteten, siger KL som svar på kritik fra Lægeforeningen.
Anders Heissel

Stort politisk fokus på området og en alkoholpolitik i kommunerne er langt mere betydningsfulde faktorer, end om en kommune er stor eller lille.

Tove Larsen (S)
Formand for KL's Social- og Sundhedsudvalg
Lægeforeningen langede i tirsdagens udgave af Altinget | Sundhed ud efter kommuner for ikke at løse alkoholbehandlingen godt nok. Og størrelsen på kommunerne er en vigtig grund til, at det ikke lykkes.

Men kommunens størrelse er ikke afgørende for kvaliteten i behandlingen, siger Tove Larsen, formand for KL's Social- og Sundhedsudvalg.

Kvaliteten er bedre end før
"Kvaliteten i indsatsen for alkoholmisbrugere er i mange af de nye kommuner - både små og store - højnet i forhold til dengang, amterne havde ansvaret," siger Tove Larsen.

Ulrik Becker, formand for Lægeforeningens misbrugsudvalg, nævnte blandt andet, at kommunerne burde arbejde noget mere sammen. Men det gør de allerede, forklarer Tove Larsen.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024