Kræftvaccine mistænkes for dødsfald hos piger

NYHED: Selv om flere piger i USA og andre europæiske lande er døde efter at have fået vaccine mod livmoderhalskræft, holder Sundhedsstyrelsen fast i vaccinen.
Seks piger er døde i USA efter at have fået vaccinen mod livmoderhalskræft.
Seks piger er døde i USA efter at have fået vaccinen mod livmoderhalskræft.
Anders Heissel

Med en ny vaccine kender vi ikke konsekvenserne, og vi skal ikke stå med en bølge af alvorlige bivirkninger om få år, fordi vi hastede en beslutning igennem.

Birgitte Josefsen
Sundhedsordfører for Venstre

I USA er seks piger døde, efter at have fået kræftvaccinen. Og for nylig døde to europæiske piger uventet, efter at være vaccineret mod livmoderhalskræft.

Det oplyser Sundhedsstyrelsen i et svar til Folketingets Sundhedsudvalg om bivirkningerne ved HPV-vaccinen. Alligevel anbefaler Sundhedsstyrelsen stadig, at vaccinen skal gøres gratis til alle danske 12-årige piger, siger Else Smith, forebyggelseschef i Sundhedsstyrelsen.

Piger dør alligevel i vaccinationsperioden
"Det er ikke bekræftet, at dødsfaldene har direkte relationer til vaccinen. Og da en fuld vaccinationsserie består af tre vaccinationer, der over 6-12 måneder bliver givet til pigerne, ved man med statistisk sikkerhed, at der vil dø unge piger i netop den periode. Det betyder, at man ikke bare kan kæde dødsfaldene sammen med vaccinen, og derfor betyder dét, at folk dør i umiddelbar nærhed af vaccinationstidspunktet ikke, at vi skal ændre vores anbefaling af vaccinen," siger Else Smith før politikerne onsdag fortsætter forhandlingerne om vaccinen.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024