Ingen aftale om vaccine mod livmoderhalskræft

Ved middagstid i dag måtte Sundhedsministeren, Jacob Axel Nielsen (K), opgive at indgå en aftale om gratis vaccination af unge piger mod livmoderhalskræft.
Kasper Frandsen
Den manglende aftale om vaccinationsprogrammet skyldes uenighed om finansieringen, og derfor skal en en aftale nu i stedet forhandles i Finansministeriet som en del af en samlet finanslovsaftale. Regeringen arbejder altså stadig efter at gå i gang med vaccinationerne i år.

Under dagens forhandlinger om forebyggelse af blandt andet livsmoderhalskræft og meningitis, afviste Socialdemokraterne regeringens finansiering af vaccinationerne. Sundhedsministeren vil skære i medicintilskuddet til kronisk syge for at skaffe de ca. 200 mio. kr., som vaccinen koster.

"Syge skal ikke betale betale for vaccinationer til raske," siger partiets sundhedsordfører Jen Peter Vernersen (S).

Efter dagens mislykkede forhandlinger, er det nu op til finansminister Lars Løkke Rasmussen at finde pengene til vaccinationsprogrammet i de kommende ugers forhandlinger om statens samlede budget.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024