Jakob Axel: Uacceptabelt rod med recepter til medicin

NYHED: Sundhedsministeren erkender problemerne med at få udskrevet recepter på apotekerne. Bøder til leverandørerne og et enkelt system er løsningen, siger ministeren. S frygter stadig for flere nedbrud.
Kunder på apotekerne ventede i efteråret længe på deres medicin, fordi receptserveren flere gange gik ned.
Kunder på apotekerne ventede i efteråret længe på deres medicin, fordi receptserveren flere gange gik ned.Foto: Altinget.dk
Anders Heissel

Jeg har ikke fået lovning på, at systemet ikke går ned igen påskelørdag, fordi det stadig er så ustabilt. Jeg frygter derfor, at både kunder og personalet på apotekerne må væbne sig med stor tålmodighed i spidsbelastningerne.

Sophie Hæstorp Andersen (S)
Medlem af Sundhedsudvalget
Fakta

Fakta om receptserveren:

  • Den praktiserende læge sender en elektronisk recept til receptserveren.
  • Via sereren kan apoteket hente recepten, når patienten henvender sig ved skranken og skal have udleveret medicinen.
  • Receptserveren blev sat i drift 23. januar 2007.
  • Der bliver ekspederet cirka 17 mio. recepter årligt.

I løbet af efteråret stod danskerne i kø i timevis ved apotekerne, fordi receptserveren i flere omgange gik ned og dermed ikke kunne udskrive patienternes recepter.

Nu lover sundhedsminister Jakob Axel Nielsen (K) bedring, efter det socialdemokratiske medlem af Folketingets Sundhedsudvalg Sophie Hæstorp Andersen havde krævet ministeren i samråd.

"Receptserveren har været ude for en række nedbrud i efteråret og omkring jul og nytår, som både har givet personalet vanskelige vilkår og har givet store gener for patienterne med lange ventetider. Det er selvfølgelig uacceptabelt," sagde ministeren under samrådet.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024