Bent Hansen: Operationer skal prioriteres

NYHED: Bent Hansen slår fast, at det vil blive nødvendigt at prioritere i sundhedsvæsnet efter strejken. Derfor vil han allerede i økonomiforhandlingerne med regeringen tage fat i problemet.
Foto: Anne-Li Engstrøm
Maria Dalby

Vi vil gerne levere det, som vi får penge til. Jeg har ikke hørt noget parti tale for, at man ikke vil bruge de penge på sundhedsvæsnet, som det kræver.

Bent Hansen
Formand for Danske Regioner
Danske Regioner har lavet en liste over operationer, som vil kunne vente to-tre måneder uden nogen konsekvenser for overlevelse eller forværring af sygdommen. Det vil formand Bent Hansen (S) tage med til forhandlingerne med finansminister Lars Løkke Rasmussen (V).

"Vi vil meget gerne tale om at prioritere. Konsekvensen af konflikten må være, at vi går i gang med at prioritere. I første omgang til puklen er væk, og gerne permanent," siger Bent Hansen.

De alvorlige først
Han ser ingen grund til, at folk med åreknuder eller dårlige knæ ikke vil kunne vente to til tre måneder. Han tror også på, at den danske befolkning vil bakke op om prioriteringen.

Men konflikten har kun forstærket den holdning som Danske Regioners formand hele tiden har haft: At det udvidede frie sygehusvalg på en måned gør det svært for regionerne at prioritere det vigtigste først.

Dokumentation

Operationer, der kan blive længere ventetid på:

Operation af nærsynethed
Løft af tunge øjenlåg
Åreknuder
Nogle former for lyskebrok
Kikkertundersøgelse
Knæoperationer
Brystreduktion
Fjernelse af løs hud på maven
Fjernelse af knyster
Stritører
Fjernelse af fedtknuder
Fedmekirurgi
Operation for nedgroet negl
Visse gynækologiske indgreb
Laserbehandling af visse hudlidelser
Anden plastikkirurgi


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024