Hurtig oversigt over kræft i Norden

NOTE: Ny database gør det lettere at se, hvordan det går med udviklingen af kræft i Danmark, og sammenligne med resten af Norden.
Maria Dalby
Fakta

Det kan man undersøge

Hvor mange kvinder om året får kræft i æggestokkene? Hvor mange er i live, som på et eller andet tidspunkt har fået konstateret sygdommen? Hvad er en kvindes risiko for at få netop den sygdom, inden hun bliver 75? Og hvor stor er risikoen for at dø af den?


Svarene er: 602 kvinder om året får kræft i æggestokkene. 4033 lever med diagnosen. Alle kvinder har 1,6 pct. risiko for at få sygdommen, inden de bliver 75, og 0,9 pct. risiko for at dø af den.


Kilde: Kræftens Bekæmpelse
Nu har politikerne fået et nyt redskab, der gør det muligt at få hårde facts ind i kræftdebatten. Kræftens Bekæmpelse lancerer en ny database, hvor man kan finde kræftstatistik over hele Norden. Det vil sige, at man med få klik kan se, hvor mange danskere, der får en bestemt kræftform, og sammenligne tallet med de andre nordiske lande.

"Det er et redskab, som kan give det hurtige overblik, som tidligere har været svært at få," siger Gerda Engholm, seniorstatistiker i Kræftens Bekæmpelse. Hun forudser, at databasen vil være et godt redskab til at få konkret viden om kræftens udvikling i Norden.

NORDCAN hedder databasen, der løbende opdateres med de nyeste tal.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024