Regionerne skal finde sig selv

NYHED: Det kommer ikke bag på Bent Hansen, at en femtedel af regionsrådspolitikerne vil nedlægge regionerne. Regionerne er kun ved at finde deres form.
Maria Dalby

Det er naturligt at det regionale skal være udgangspunktet, og det er selvfølgelig svært, når amterne er blevet lagt sammen. Men de forandringer, der skal laves, de skal ikke dikteres af en statslig administration, der skal være nogle politikere, der påtager sig det ansvar. Både ros og slagsmål, det er politik og ikke noget, hvor man kan slå op i en facitliste.

Bent Hansen (S)
Formand for Danske Regioner
Fakta

Fakta om Altinget.dks regionsundersøgelse:

Altinget.dk har i perioden 13. - 20. juni per mail eller telefon spurgt landets 205 regionspolitikere omkring regionernes fremtid.

129 har medvirket i undersøgelsen, hvilket giver en svarprocent på 63.

Undersøgelsen består af blandt andet spørgsmålet:

"Mener du, at staten eller regionerne vil være bedst til at varetage ansvaret for sygehusområdet?"

Formanden for Danske Regioner ser ingen problemer i, at en femtedel af regionsrådsmedlemmerne vil nedlægge regionerne.

"Der er to partier, der er imod regionerne, så det passer med de 20 pct. At 80 pct. synes det er et interessant udgangspunkt, det er jeg positiv over for. Ting tager tid. Vi har kun eksisteret godt et år, og alle kommer fra enten en kommune eller et amt, og synes måske netop derfor, at det var bedre før," siger Bent Hansen (S).

Ting kan gøres bedre
Han fremhæver, at der er visse ting i forbindelse med regionernes arbejde, som kan forbedres. Eksempelvis forstår han ikke, hvorfor udvalgene kun må bestå et enkelt år, da det kan være hensigtsmæssigt, at politikerne kan arbejde mere indgående med et område.

Men når det er sagt, så synes han, at regionerne opfylder deres arbejde tilfredsstillende, og at der ikke er nogen politiske problemer. Hele diskussionen om de nye sygehusplaner viser netop behovet for et regionalt niveau.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024