Tungere vægt til patienter i nyt klagenævn

KLAGER: Regeringen foreslår, at patienterne får to i stedet for kun en lægmand i nyt klagenævn. Danske Patienter roser initiativet, men ærgrer sig over, at et lignende klagenævn ingen patientrepræsentation får.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Det er vigtigt, at sundhedsvæsnet inklusive klagesystemet er meget lydhør for patienternes oplevelser og perspektiv. Ved at inddrage yderligere en repræsentant for patienterne i det nye Disciplinærnævn vil jeg styrke patienternes tillid til systemet.

Jakob Axel Nielsen (K)
Sundhedsminister

Et skridt frem og to tilbage. Sådan føler Danske Patienter regeringens udkast til at reformere patientklagesystemet i forhold til patienternes indflydelse i klagenævnene.

Når fremtidens patienter klager over en sundhedsansat, foreslår regeringen, at Patientklagenævnet bliver til Disciplinærnævnet. Det nye er blandt andet sammensætningen i nævnet.

Fremover får Danske Regioner og KL ikke lov at udpege medlemmer til nævnet. Dermed vil der være to fagligt udpegede medlemmer, og to patientrepræsentanter, som Danske Handicaporganisationer, Forbrugerrådet og Danske Patienter udpeger.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024