900 mio. mere til medicin er tilfredsstillende

NYHED: Han gik efter 1 mia. men fik de 900 mio., og det er godt nok. Medicin er blevet en aktiv del af sundhedsvæsnet frem for et område, hvor der hele tiden skal spares.
Maria Dalby
Foto:

Det er en fornuftig tilgang til medicinudgifterne, som har præget forhandlingerne. Det er det, der skal til. Det eneste, jeg kan frygte, er, at prisstigninger på kopi-medicin kan ende med at vælte udgifterne.

Ida Sofie Jensen
Adm. direktør i Lif

Det præcise tal for, hvor meget udgifterne til medicin må stige næste år, er svært at få. Men ca. 900 mio. kr. er ikke langt fra målet. Resultatet er tilfredsstillende, både hvis man spørg Bent Hansen (S) og Lægemiddelindustriforeningen.

"Det er en fornuftig aftale. Vi har fået det løft, som svarer til vores bedste bud på, hvad der er brug for. Jeg håber og tror, at den giver et løft til medicinområdet," siger Bent Hansen, formand for Danske Regioner.

"Vi ser meget positivt på, at medicin er blevet en accepteret og naturlig del af det danske sundhedsvæsen og ikke et område, hvor der konstant skal spares," siger Ida Sofie Jensen, der er administrerende direktør i Lif.

Dokumentation

Om udgifterne til medicin over sygesikringen:
Det er lagt til grund for aftalen, at regionernes udgifter til medicintilskud i 2008 udgør 7.510 mio. kr. 75 pct. af en eventuel afvigelse mellem dette beløb og udgifterne i regnskabet for 2008 reguleres over bloktilskuddet og fordeles i 2009 på regionerne med en foreløbig midtvejsregulering i 2008 i regionernes bloktilskud.

Udgifterne til medicintilskud i 2006 udgjorde 6.874 mio. kr. på landsplan. Via den aftalte medicingaranti kompenseres 75 pct. af merudgifterne i regionerne i forhold til det forudsatte niveau.

Det skønnes, at udgifterne til medicintilskud i 2007 udgør 7.220 mio. kr. på landsplan.


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024