Årets debatbrag på handicapområdet

Foreningen for Genoptræning af Hjerneskadede Børn og Unge afholder konference med titlen "Forældre til hjerneskadede børn udfordrer børnelæger" tirsdag den 2. december 2003.
Sandra Schwartz
Dokumentation
Under overskriften "Forældre til hjerneskadede børn udfordrer børnelæger", afholdes tirsdag den 2. december kl. 13.00 - 17.00 en konference om Doman-metoden på Hotel Scandic Copenhagen. Med 150 deltagere har vi lukket for tilmeldinger, meddeler Erik J. Holst, formand for Foreningen for Genoptræning af Hjerneskadede Børn og Unge som er arrangør af konferencen som bliver et debatmøde i "Højlunds Forsamlingshus" stilen.

Formand for Dansk Pædiatrisk Selskab, overlæge Lene Lavard fra Amtssygehuset i Glostrup og specialeansvarlig overlæge Niels Illum fra Odense Universitetshospital vil debatere med Erik Holst og Bettina Rasmussen, der begge er forældre til hjerneskadede børn, og formand og næstformand i Foreningen for Genoptræning af Hjerneskadede Børn og Unge. Foreningen arbejder for at udbrede kendskabet til Doman-metoden, og for lige og fair økonomiske vilkår, for de forældre der ønsker at udvikle, stimulere og undervise deres hjerneskadede børn hjemme.

Børnelægerne Lene Lavard og Niels Illum har begge været stærke kritikere af Doman-metoden, og er fremkommet med usædvanlige beskyldninger imod de samme forældre, der stolte har vist deres ''nye børn'' frem i medierne. Arrangørerne forventer en intens debat om fremtiden for hjerneskadede børn i Danmark. Vi håber på en saglig og god debat, men vi vil også forlange svar på nogle af de spørgsmål som vi hidtil har stillet forgæves. Bl.a. skrev Sundhedsstyrelsen for 2 år siden et notat efter oplæg fra Danske Pædiatrisk Selskab.

­Notatet er useriøst, og indeholder grove beskyldninger mod forældre, der anvender Doman-metoden. På konferencen vil vi fremlægge dokumentation, der vil gøre notatet til skamme, og vi vil samtidig afkræve kritikerne svar på deres udsagn om, at Doman-metoden kan føre til omsorgssvigt af raske søskende og andre børnene tager skade af metoden, udtaler Erik J. Holst og fortsætter:

­Vi så gerne et samarbejde med lægerne i Danmark, og vi kan ikke forstå, at lægerne ikke interesserer sig mere for de resultater vores børn opnår. Vi har overfor politikere og myndigheder tilkendegivet, at vi gerne stiller familier og erfaring til rådighed, således at de resultater vores børn opnår, kan indgå i forskningsprojekter til gavn for behandlingen af hjerneskadede børn i Danmark.

Men det virker ærlig talt som om man i det etablerede sundhedsvæsen er mere interesseret i at bruge vore børn som medicinske forsøgsdyr, end at gøre børnene fri af medicinen. Men det har måske den naturlige forklaring, at lægelig forskning i Danmark primært finansieres af medicinalindustrien, slutter Erik Holst.


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024