Adgang til industriens kliniske forsøg nu muligt

NYHED: Den internationale medicinalindustri offentliggjorde onsdag en database med adgang til kliniske forsøg. Industrien har længe været udskældt for dens forsøg. Dette er skridt på vej til modsvar.
Lars Igum Rasmussen
Fakta
IFPMA

  • Den internationale lægemiddelindustri hedder IFPMA, The International Federation of Pharmaceutical Manufacturers & Associations.

  • IFPMA er en ikke-profit NGO, der repræsenterer de nationale foreninger for medicinalindustrien.


  • Kilde: IFPMA
    Medicinalindustrien kæmper for troværdigheden i medicinske forsøg.

    Medier, læger, forskere, NGOere og patientforeninger har i årevis afsløret diverse interessekonflikter ved kliniske forsøg, købte læger, bestilte og/eller forkerte forskningsresultater og forsøg, hvor svaret var givet, før spørgsmålet var stillet.

    Den milliardomsættende medicinalindustri - der samtidig er uundværgelig for befolkningen ved at holde den syge i live og kurere sygdomme - sidder på et tveægget sværd.

    De tjener penge på at kurere folks lidelser. Det sker gennem forskningsbaseret, potente lægemidler, der stort set alle har bivirkninger - for ingen virkning uden bivirkning.

    Altinget logo
    København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
    Politik har aldrig været vigtigere
    AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
    Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
    Copyright © Altinget, 2024