Anorektikere lades i stikken

Patienter med spiseforstyrrelser lades i stikken. Mange venter på behandling i det offentlige, mens der står senge tomme i private behandlingstilbud som Symfonien.
Sandra Schwartz

Efter Sundhedsstyrelsens faglige vurdering findes der ikke private opholdssteder i socialt regi, som er et reelt alternativ til sundhedsvæsenets behandlingstilbud. En privat boinstitution/opholdssted under den sociale lovgivning kan imidlertid være en del af tilbuddet til spiseforstyrrede, f.eks. i efterbehandlingen, eller som en støtte, hvis patienten ikke kan bo hjemme

Lars Løkke Rasmussen
Sundhedsminister (V)
Patienter med spiseforstyrrelser ender ofte som "svingdørspatienter". Og det til trods for at der står tomme senge i private behandlingstilbud som Symfonien. Sundhedsudvalget vil vide, hvad Sundhedsministeren vil gøre ved situationen.

Sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V) fejer kritikken af bordet. Han understreger, at der ikke kan vælges frit mellem offentlige og private tilbud for personer med spiseforstyrrelser:

"Efter Sundhedsstyrelsens faglige vurdering findes der ikke private opholdssteder i socialt regi, som er et reelt alternativ til sundhedsvæsenets behandlingstilbud. En privat boinstitution/opholdssted under den sociale lovgivning kan imidlertid være en del af tilbuddet til spiseforstyrrede, f.eks. i efterbehandlingen, eller som en støtte, hvis patienten ikke kan bo hjemme".

Løkke understreger samtidig, at der er iværksat konkrete tiltag på området, blandt andet skal der uddannes mere personale:

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024