Antibiotikaresistente stafylokokker truer velfærd

Nordisk indsats nødvendig for at bekæmpe resistente stafylokokker
Sandra Schwartz
Dokumentation
Nordisk indsats nødvendig for at bekæmpe resistente stafylokokker.

Hyppigheden af antibiotikaresistent Staphylococcus aureus, der er den vigtigste årsag til hospitalserhvervede infektioner, er steget hurtigt i europæiske hospitaler. Alvorligere er, at disse resistente bakterier også optræder med øget hyppighed uden for hospitaler. Dette har nødvendiggjort et skift til dyrere og ofte mindre effektive antibiotika og har samtidig øget byrden på sundhedsvæsenet. Den direkte ekstra omkostning for behandling af blodforgiftning med resistente Staphylococcus aureus er mere end det dobbelte.

I de nordiske lande har hyppigheden af resistente bakterier indtil nu været meget lav, men der er nu en signifikant øgning i antallet af resistent Staphylococcus aureus. På det 20ende årlige møde i Scandinavian Society for Antimicrobial Chemotherapy i Odense den 24. – 26. oktober var eksperter fra alle de nordiske lande enige om, at dette er en meget alvorlig trussel mod sundhedsvæsenerne i de nordiske lande. For at beholde den lave frekvens af resistente bakterier må der handles nu. En fælles nordisk indsats med støtte fra sundhedsmyndigheder samt politikere er vital.

På forslag fra Selskabets formand, professor Otto Cars, blev det besluttet at danne en nordisk arbejdsgruppe, hvis formål er at holde niveauet af resistente Staphylococcus aureus under 1% i de nordiske lande.


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024