Antirygemidler skaber afhængighed

Forbruget af antirygemidler har vist sig at have den effekt, at det kaster tidligere rygere ud i ny afhænighed.
Kristian Lund Pedersen

Selvfølgelig er det bedre at være afhængig af antirygemidler end af tobak - selv om vi ved, at nikotin er stærkt vanedannende og har en vis påvirkning af hjerte-kar-systemet. Men der er ikke forsket ret meget i, om det på længere sigt også kan medføre andre helbredsproblemer, muligvis endda kræft.

Inge Haunstrup Clemmensen
Overlæge Kræftens Bekæmpelse
Efter flere år med kampagner og indskrænkning af de tobakkrævenes rygefrihed er det lykkes at få mange til at kvitte tobakken. Nu står mange rygere dog i et andet afhængighedsforhold.

10.000 danskere, som er holdt op med at ryge, er gledet over i en anden form for afhængighed, viser en ny undersøgelse. De kan ikke undvære antirygemidlerne, som netop skulle hjælpe dem ud af afhængigheden af tobakken. En kræftoverlæge vil have undersøgt, om nikotinen i antirygemidlerne kan medføre skader på langt sigt.

"Selvfølgelig er det bedre at være afhængig af antirygemidler end af tobak - selv om vi ved, at nikotin er stærkt vanedannende og har en vis påvirkning af hjerte-kar-systemet. Men der er ikke forsket ret meget i, om det på længere sigt også kan medføre andre helbredsproblemer, muligvis endda kræft. Det burde undersøges - for forbrugernes skyld", siger overlæge Inge Haunstrup Clemmensen, Kræftens Bekæmpelse.

Stærk afhængighed
Det er anslået at 60.000 danskere benytter sig af antirygemidler, heraf 30.000 daglig.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024