Bedre styr på humant væv

NYHED: Bred politisk støtte til ny vævslov, der var til førstebehandling torsdag på Christiansborg. Socialdemokraterne undrede sig dog over, at et to år gammelt direktiv først behandles nu.
Lars Igum Rasmussen
Nyt lovforslag om væv fik bred opbakning i Folketinget, da det var til førstebehandling torsdag.

Loven er en gennemførelse af EU’s såkaldte vævsdirektiv, der sætter en række ensartede, høje minimumsstandarder med hensyn til kvaliteten og sikkerheden for donation, udtagning, testning, behandling, opbevaring, distribution af humane væv og celler.

Ministeren var glad for den brede opbakning fra de politiske partier. Han mener, at det er fornuftigt, at det her område i højere grad reguleres, da væv og celler i stigende grad indgår i sygdomsbehandlings- og forskningsområdet.

"Derfor er det vigtigt at have et skarpt øje på den potentielle sundhedsrisiko, der kan knytte sig til anvendelsen af biologisk materiale og sørge for at foretage en fornuftig afvejning af de forskellige beskyttelsesmæssige hensyn. Og det er jo også det, der er lagt op til i lovforslaget her, som følger op på EU-lovgivningen, og som i øvrigt langt hen ad vejen følger den lovgivningsmæssige tradition, vi har i Danmark på blodområdet," sagde ministeren fra talerstolen.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024