Bekendtgørelse om midlertidig gratis influenzavaccination til alle over 65 år

Denne bekendtgørelse er en justering af de takster Amterne betaler for vaccination af ældre over 65. Vaccinationen er fortsat gratis for den ældre, men hvis en svag ældre vaccineres i hjemmet skal Amtet betale 275 kr. hvorimod det ellers koster 110 kr.
Tina Møller
Dokumentation

I medfør af § 1 i lov nr. 634 af 17. december 1976 om tilbud om gratis vaccination mod visse sygdomme fastsættes efter forhandling med Amtsrådsforeningen i Danmark og Københavns og Frederiksberg kommuner:

§ 1. Bopælsamtskommunen, henholdsvis Københavns, Frederiksberg eller Bornholms Kommune, betaler 110 kr. for enhver vaccination mod influenza af personer, der på vaccinationstidspunktet er fyldt 65 år, og som har bopæl her i landet, jf. dog stk. 2. Betalingen dækker alle udgifter, herunder vaccinationen, udgiften til vaccine og eventuel merværdiafgift. Der må ikke være opkrævet yderligere betaling for vaccinationen. Vaccinationen skal være foretaget af en læge, der i henhold til lov om udøvelse af lægegerning har tilladelse til selvstændigt virke som læge, eller af en anden på dennes ansvar.

Stk. 2. Betalingen udgør 275 kr. i tilfælde, hvor vaccination af helbredsmæssige årsager er foretaget i den vaccineredes eget hjem, bortset fra plejehjem, beskyttede boliger, ældreboliger og plejeboliger, jf. § 140 i lov om social service og § 5 i lov om almene boliger mv.

Stk. 3. Anmodninger om betaling skal indeholde

1)   oplysning for hver enkelt vaccination om vaccinationstidspunkt og den vaccineredes navn, CPR-nummer og bopælsamtskommune, underskrevet af den vaccinerede,

2)   oplysning om navn samt virksomhedsadresse, ansættelsessted eller bopæl for den læge, som har vaccineret, eller på hvis ansvar vaccination er foretaget, samt i hvilke tilfælde vaccination af helbredsmæssige årsager er foretaget i den vaccineredes eget hjem, jf. stk. 2, underskrevet af den, der har vaccineret.

Stk. 4. Anmodninger om betaling fremsendes månedligt, samlet til bopælsamtskommunen med oplysning om, til hvilket pengeinstitut betalingen skal overføres. For anmodninger, der er modtaget senest den 15. i en måned, overføres betalingen senest den 15. i den følgende måned.

§ 2. Bekendtgørelsen træder i kraft den 1. september 2003 og har virkning for vaccinationer foretaget inden udgangen af 2003.

Stk. 2. Samtidig ophæves bekendtgørelse nr. 754 af 9. september 2002 om midlertidig gratis influenzavaccination til alle over 65 år.

Stk. 3. Bekendtgørelsen gælder ikke for Færøerne.

Indenrigs- og Sundhedsministeriet, den 22. maj 2003

Lars Løkke Rasmussen

/Mogens Jørgensen


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024