Børnekostpulje dømt til at mislykkedes

Koncentrat af Folketingsdebatten, 25/2-03 om oprettelsen af en pulje til ernæringsrigtig og økologisk mad i skoler og daginstitutioner.
Tina Møller

Hvad hjælper det, at vi har en undervisningsminister, der er optaget af flere timer i det ene og det andet, hvis der sidder en meget stor gruppe børn, som ikke har noget udbytte af undervisningen

Jørn Jespersen
Fødevareordfører (SF)
Forslaget om at oprette en børnekostpulje, fremsat af Ritt Bjerregård (S), er på forhånd dømt til ikke at blive vedtaget, da både regeringen og støttepartiet Dansk Folkeparti ser forslaget som en lokal opgave. Fødevareminister, Mariann Fischer Boel (V), er enig i, at der er et ernæringsproblem, men fastslår, at løsningen ikke er, at staten skal spytte 75 millioner i tilskudsordning.

Fødevareministeren afviser
"Mange børneinstitutioner har gode erfaringer med madordninger uden at staten spytter penge i en pulje" fastslog Fødevareministeren indledningsvis i folketingsdebatten, og pointerede samtidigt, at staten i stedet skal understøtte lokale initiativer.


"Vi skal være behjælpelige med lokale initiativer, men vi skal ikke bestemme hvad man ønsker lokalt set. Vi skal ikke give tilfældige tilskud, vi skal støtte med viden og information i stedet for tilskudsordninger, og så skal der lokale initiativer til, med mulighed for at få hjælp fra rejseholdet", sagde Fødevareministeren, og hermed afviser regeringen forslaget.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024