Bred opbakning til regler for industriens bånd til patientforeninger

HABILITET: Danske Patienter og Lif støtter Lægeforeningens forslag om klare regler for samarbejdet mellem medicinal- og medikoindustri samt patientforeninger. De kigger nu mod Sundhedsministeriet.
Både Lægeforeningen og Lif peger på, at også mediko-industrien bør omfattes af eventuelle regler for industriens samarbejde med patientforeninger.
Både Lægeforeningen og Lif peger på, at også mediko-industrien bør omfattes af eventuelle regler for industriens samarbejde med patientforeninger.Foto: colourbox.com
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Vi stiller meget gerne op, hvis Sundhedsministeriet vil sætte et sådant arbejde i gang.

Morten Freil
Direktør, Danske Patienter

Uklar lobbyisme via Copenhagen Health Network, annonceboykot mod Høreforeningen, kritik af SmerteDanmarks bånd til medicinalindustri. Det er blandt andet disse historier i Altinget.dk og andre medier, der har fået Lægeforeningen til at foreslå klare retningslinjer på området. 

"Der er brug for en klar varedeklaration, og derfor bør der være større åbenhed om samarbejdet mellem patientforeninger og virksomheder - både dem, der fremstiller lægemidler, og dem, der fremstiller medikoudstyr. Der er nye regler på vej for samarbejdet mellem læger og industri, og det er et fremskridt. Nu er tiden moden til at se på patientforeningerne," sagde formand for Lægeforeningens Lægemiddel- og Medikoudvalg, Michael Dupont, forleden i Altinget.dk. Læs artiklen her.

Danske Patienter: Ministeriet skal tage initiativet
Lige nu sidder en tværfaglig arbejdsgruppe i Sundhedsministeriet og arbejder på forslag til nye regler for lægers samarbejde med industrien.
Og ifølge Lægeforeningen er det oplagt, at arbejdsgruppen også kaster sig over arbejdet med regler for patientforeningernes samarbejde med industrien.

Den holdning støtter man hos Danske Patienter, der er talerør for 17 af de største patientforeninger i Danmark.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Sundhed

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024