Brev til samtlige kommunalbestyrelser om radiobølger

Sundhedsstyrelsen har orienteret alle landets kommunalbestyrelser om den nuværende viden om radiobølger og sundhed.
Sandra Schwartz
Dokumentation
Sundhedsstyrelsen har skrevet til alle landets kommunalbestyrelser og dels orienteret om den nuværende viden om radiobølger og sundhed, dels om de embedslæger, som kommunerne nu kan kontakte, hvis de har brug for mere viden lokalt.

I brevet skriver medicinaldirektør Jens Kr. Gøtrik, at debatten i de danske medier har spredt usikkerhed om, i hvilket omfang radiobølger fra antenner til mobilkommunikation kan være et sundhedsproblem.

- Sundhedsstyrelsen har løbende fulgt udviklingen på dette område, og det nuværende vidensgrundlag giver ikke formodninger om, at opsætning af antenner til mobilkommunikation giver anledning til sundhedsskader i befolkningen, når eksisterende grænseværdier overholdes, skriver han.

Han slår fast, at ingen kan vide, om fremtidig viden vil give anledning til ændrede sikkerhedsforanstaltninger.

- Internationalt foretages jævnligt vurderinger af, om grænseværdierne ud fra en sundhedsmæssig betragtning kan bibeholdes. Herudover vurderer Sundhedsstyrelsen løbende sammen med et kommende forskerpanel de nyeste forskningsresultater og rådgiver andre myndigheder på baggrund af dette, skriver han.


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024