Danskerne har fået en rygelov

NYHED: Folketinget vedtog tirsdag den nye rygelov, der forbyder rygning på arbejdspladser. De Radikale mener dog, at loven er hullet som en si.
Så er det tid til at kvitte cigaretterne. Fra 15. august træder den nye rygelov i kraft.
Så er det tid til at kvitte cigaretterne. Fra 15. august træder den nye rygelov i kraft.Foto: colourbox
Marie Louise Gørvild

Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at når loven skal revideres om tre år, så bliver det til et mere omfattende forbud. Alle politikere ved, at det går den vej, og netop derfor svigter de i dag ved at komme med en rygelov fyldt med huller og undtagelser.

Charlotte Fischer (R)
Sundhedsordfører
Fakta
Rygelovens bestemmelser finder anvendelse på alle offentlige og private arbejdspladser, institutioner og skoler for børn og unge, øvrige uddannelsesinstitutioner, offentlige rum, kollektive transportmidler og taxaer samt på serveringssteder.

Hovedreglen er, at rygning ikke vil være tilladt indendørs disse steder, men der dog er en længere række undtagelser hertil.

Hensigten med forslaget er at forebygge dels sundhedsskadelige effekter af passiv rygning, og dels at nogen ufrivilligt kan udsættes for passiv rygning. Forslaget er en udmøntning af den politiske aftale af 21. november 2006 om røgfrie miljøer indgået mellem regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, SF og Enhedslisten.


Kilde: ft.dk

Danskerne har fået deres første rygelov.

Trods kritik om mange undtagelser blev rygeloven tirsdag en realitet, da forslaget ved tredje behandling blev stemt igennem med 96 for, 2 imod, og 13, der stemte hverken for eller imod.  

Socialdemokraterne var med til at stemme loven igennem, men det var dog småt med begejstringen for den nye lov.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024