Debatdag om aktiv dødshjælp

Sandra Schwartz
Dokumentation
Eutanasi

Debatdag om lovliggørelse af drab på begæring Torsdag den 13. november Landstingssalen, Christiansborg

Denne debatdag er arrangeret af Det Etiske Råd i anledning af, at rådet d. 13. november 2003 udgiver sin redegørelse om eutanasi. Redegørelsen indeholder rådets stillingtagen til, om det bør gøres lovligt for læger at udøve eutanasi (aktiv dødshjælp).

Debatdagen vil belyse spørgsmålet om lovliggørelse af eutanasi ud fra forskellige vinkler. Hvilke beslutninger vedrørende livets afslutning giver loven mulighed for i dag? Hvordan fungerer europæisk praksis på området? Hvordan bliver begrebet 'en værdig død' brugt? Og kan hensynet til ønsket om en værdig død begrunde at lovliggøre eutanasi? Hvordan vurderes spørgsmålet ud fra en sygeplejefaglig vinkel? Vil eutanasi være en god hjælp - det mindste af to onder - for patienter, der lider ubærligt?

Der er gratis adgang og arrangementet er åbent for alle.

Det Etiske Råds redegørelse Eutanasi? er sidste udgivelse i rådets trilogi om "de døendes liv". Redegørelsen skal ses i forlængelse af de to tidligere udgivelser: Åndelig omsorg for døende og Behandling af døende - de svære beslutninger. Den første udgivelse handler om omsorgen for døendes eksistentielle og religiøse bekymringer. I den anden udgivelse giver rådet sine anbefalinger om lindrende behandling og om de etiske spørgsmål i forbindelse med beslutninger om ophør af udsigtsløs behandling.


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024