Eksperimentel behandling reelt ej muligt

Kræftpatienters mulighed for eksperimentel behandling er i realiteten ikke-eksisterende. Lægemiddelstyrelsen har modtaget 18 ansøgninger til udlevering af lægemidler i forbindelse med eksperimentel behandling, kun en tilladelse er givet.
Sandra Schwartz

Seksten af ansøgningerne har omhandlet behandling med dendritcellevaccine. Den virksomhed, der fremstiller den pågældende dendritcellevaccine, er endnu ikke blevet godkendt af Lægemiddelstyrelsen til at fremstille lægemidler. Virksomhedens ansøgning behandles i øjeblikket. Lægemiddelstyrelsen kan derfor ikke på nuværende tidspunkt give udleveringstilladelse

Lars Løkke Rasmussen
Sundhedsminister (V)
Sundhedsudvalget ønsker afklaret, hvorfor patienter med livstruende sygdom ikke har mulighed for at få eksperimentel behandling i tilfælde, hvor Løkkes krav om "sidste udvej", hvilket vil sige, at anden behandling har været forgæves eller umulig at gennemføre, er opfyldt.

Lægemiddelstyrelsen har siden ordningen om udleveringstilladelse til ikke markedsførte lægemidler, der skal anvendes til eksperimentel behandling uden for protokol trådte i kraft 1. juni 2003 modtaget atten ansøgninger fra kræftpatienter. Kun en tilladelse er blevet givet.

En af ansøgningerne er trukket tilbage, de resterende er blevet forelagt Lægemiddelstyrelsens ekspertpanel til udtalelse.

Sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V) maner til besindighed:

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024