Elever sikrer sund og billig skolemad

NYHED: Privat firma har succes med at inddrage elever i alt fra prøvesmagning til kassetjansen i skoleboden. Danmarks Fødevareforskning og Landbrugsraadets Projektservice er begejstrede og vil nu gerne være med til at udbrede ideen.

Det er dejligt at se, hvordan eleverne er vokset med det ansvar, det er, at drive skoleboden, og at de går op i det med liv og sjæl.

Bent Tolster
Viceskoleleder på Østerhøjskolen
Elever der går op i deres skolemad med liv og sjæl, sundere kostvaner og en overkommelig økonomisk udgift for skolen.

Det er nogle af de fordele, skolefolk, fødevareforskere og Landbrugsraadet fremhæver ved den skolemadsordning, som firmaet 1-2-3 skolemad har udviklet.

Østerhøjskolen i Ballerup har siden maj i år brugt ordningen i deres kantine. Skolens to 7. klasser står sammen med en kantineleder for driften.

Skolens to 7. klasse har ansvaret for, at deres kammerater hver dag kan købe sund og billig mad i skoleboden. FOTO: Rasmus Flindt

Dokumentation
Det koster det
  • Hvis en skole vil etablere en 1-2-3-skolemadsordning kræver det, at skolen har eller får etableret et køkken, hvor maden kan opvarmes og en bod, hvor maden kan sælges fra. Det koster mellem 150.000 og 200.000.

  • Derudover skal skolen ansætte en daglig kantineleder, minimum på deltid, som kan lære eleverne om ernæring, hygiejne, kassebetjening, regnskab og samarbejde.

  • Ballerup Kommune har betalt for etablering af køkken på Østerhøjskolen. Skolen betaler selv løn til kantinelederen.

  • 26 skoler i bl.a. Ballerup, Høje Taastrup, Odense og Vejle har indtil nu etableret elevdrevne skoleboder efter firmaet 1-2-3 skolemads model.

    Kilde: www.123skolemad.dk


  • Altinget logo
    København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
    Politik har aldrig været vigtigere
    AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
    Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
    Copyright © Altinget, 2024