En fejl at vederlagsfri fysioterapi er sløjfet

NYHED: SF's sundhedsordfører mener, at ministeren må have begået en fejl, da Sundhedsstyrelsen fjernede de scleroseramtes mulighed for gratis fysioterapi.
Maria Dalby

Regeringen vil gerne spare alle steder. Men det er aldeles ulogik her. Hvis man vælger at fastholde beslutningen, så handler det kun om at opstille et forhindringsløb for de handicappede. De har allerede ret til behandlingen. Derfor må der laves en fælleslovgivning, så ingen er i tvivl om, hvad der er deres ret.

Anne Baastrup
Sundhedsordfører for SF
Fakta

Lovforslaget der fremsættes i dag:

Forslag til folketingsbeslutning om vederlagsfri fysioterapi til personer med sygdom, der indebærer forudsigeligt alvorligt tab af funktionsevner.

Folketinget opfordrer regeringen til senest den 15. oktober 2007 at fremsætte lovforslag og/eller foretage de fornødne ændringer af administrative forskrifter, der sikrer, at også personer, der ikke opfylder det gældende handicapkriterium i Sundhedsstyrelsens retningslinjer af 1. oktober 2005 for fysisk handicappede personers adgang til vederlagsfri fysioterapi, har adgang til vederlagsfri fysioterapi, når følgende betingelser er opfyldt:

1)   At den pågældende person har en sygdom, der efter en lægefaglig vurdering må antages at ville medføre et forudsigeligt alvorligt tab af funktionsevner, og

2)   at fysioterapibehandling tidligt i sygdomsforløbet efter en lægefaglig vurdering kan forventes at kunne vedligeholde - eller forhale en forringelse af - funktionsevnen.


Kilde: SF
"Det er helt sikkert en fejl, der er blevet begået her," siger Anne Baastrup (SF), til den beslutning, der betød, at de scleroseramte mistede deres ret til vederlagsfri fysioterapi.

Hun mener, at Sundhedsstyrelsen valgte den dårligste løsning, da det handlede om penge. Enten skulle langt flere have adgang, ellers måtte de scleroseramtes særstatus fjernes. Men den beslutning er utilfredsstillende, mener flere medlemmer af Sundhedsudvalget.

Møde skabte klarhed
SF's sundhedsordfører er overbevist om, at mødet i Sundhedsudvalget sidste ondsag har vist alle medlemmerne, at reglen skal genindføres og dække for alle patientgrupper, der har tilsvarende sygdomsforløb som de scleroseramte.

"Regeringen vil gerne spare alle steder. Men det er aldeles ulogik her. Hvis man vælger at fastholde beslutningen, så handler det kun om at opstille et forhindringsløb for de handicappede. De har allerede ret til behandlingen. Derfor må der laves en fælleslovgivning, så ingen er i tvivl om, hvad der er deres ret," siger hun.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024