Feststoffer og forebyggelse

Sundhedsstyrelsen har udarbejdet rapport om de vigtigste erfaringer fra konferencen "Feststoffer og Forebyggelse".
Sandra Schwartz
Dokumentation
Feststoffer og forebyggelse : Vigtigt med samarbejde i lokale netværk

Sundhedsstyrelsen har efter konferencen ”Feststoffer og Forebyggelse” i Middelfart 21. maj 2003 udarbejdet en rapport med de vigtigste erfaringer fra konferencen samt resultater fra evalueringen af Udviklingsprojekt om ecstasy-forebyggelse i to ’modelamter’ (2000-2003).

Rapporten indeholder et resumé af konferenceoplæggene samt de anbefalinger, som deltagerne formulerede på konferencens tre mini-seminarer. De afspejlede udviklingsprojektet indsatsområder:

  • Ungdomsuddannelser
  • Kommunale rusmiddelpolitikker
  • Festmiljøet

    Feststoffer og forebyggelse formidler i journalistisk form ny viden fra model-amternes erfaringer fra arbejdet med at udvikle nye metoder til en bredspektret forebyggende indsats.

    Overordnet har udviklingsprojektet sat et nyt fokus på ’basis-organiseringen’ af amternes forebyggelsesarbejde. Desuden har erfaring med nye samarbejdspartnere - restaurationsbranchen, politi og lokale bevillingsmyndigheder – vist, hvor vigtig samarbejdet omkring lokale netværk er.

    Også regionale kortlægningsundersøgelser har vist sig at være et godt redskab i forbindelse med prioritering af indsatsområder og målgrupper. Og arbejdet med kommunale rusmiddelpolitikker peger på, at politikkerne kan være med til at synliggøre den forebyggende indsats. Endelig er erfaringen, at et for ensidigt fokus på ét stof (ecstasy) ikke er hensigtsmæssigt.

    Rapporten er udsendt til en række nøglepersoner.


  • Altinget logo
    København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
    Politik har aldrig været vigtigere
    AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
    Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
    Copyright © Altinget, 2024