Flertal for ændring af lægemiddel- og apotekerlov

Alle Folketingets partier går ind for dette lovforslag om lægemidler fra sundhedsministeren, der betyder, at det bliver lettere for borgerne at indberette bivirkninger.
Claus Iversen

Vi synes, det er en god idé at indføre et nyt system for indberetning af lægemiddelbivirkninger, hvor der er adgang for borgerne til selv at foretage indberetninger direkte til Lægemiddelstyrelsen

Sophie Hæstorp Andersen
Socialdemokraternes sundhedsordfører
Alle partier er positive over for dette lovforslag, som har til hensigt at højne kvaliteten, sikkerheden og virkningen af lægemidler.

Dét kom frem i tirsdags under førstebehandlingen af dette meget tekniske lovforslag.

Lovforslaget ændrer og styrker borgernes mulighed for at indberette bivirkninger ved brug af lægemidler. Derudover får Lægemiddelstyrelsen mulighed for at aflægge inspektionsbesøg hos lægemiddelvirksomheder for at kontrollere, om de overholder gældende regler for håndtering og indberetning af bivirkningsoplysninger.

Endelig indeholder lovforslaget en implementering af et EF-direktiv, der skal få lægemiddelindustrien til at følge parolen "god klinisk praksis", når den udfører forsøg på mennesker.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024