Fødevarestyrelsen: Hvad er problemet EU?

INTERVIEW: Danmark reducerer den farlige transfedtsyrer i industriprodukter gennem lovgivning. EU mener, det er for drastisk. Debatten raser. Altinget forsøger at nuancere og spørger Fødevarestyrelsen.
Lars Igum Rasmussen
Så skete det igen. Danskerne blev gennem medierne bekræftet i, at EU er skurken, der vil alt det onde for at tilfredsstille kapitalen i form at industrielle interesser.

Denne gang handlede det om de farlige transfedtsyrer, der øger risikoen for hjerte-kar-sygdomme. Danmark har nemlig en lovgivning, der siger, at der kun må være 2 pct. transfedt i fedtsyren.

Men lovgivning gælder kun den industrielt fremstillede transfedt. Ikke der, hvor transfedtsyren er naturlig forekommen - som i ost og smør.

Det er denne lovgivning fra 2003, der er faldet EU-Kommissionen for brystet, da Danmark på dette område går meget længere end de andre europæiske lande.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024