Foghs sygehusekspert udpeget

NOTE: Erik Juhl skal være formand for det ekspertudvalg, der skal være med til at godkende al fremtidig sygehusbyggeri.
Maria Dalby

Fogh har valgt en rigtig ekspert til at rådgive sig på sundhedsområdet i forbindelse med kvalitetsreformen samt om sygehusbyggeri. Han har udpeget Erik Juhl til at stå i spidsen for det ekspertudvalg, der skal rådgive regionerne om nyt sygehusbyggeri.

Erik Juhl blev i midten af 1990'erne ansat til at få styr på den nye HS-konstruktion, hvor Frederiksberg og København slog deres sygehuse sammen med det statsligt ejet Rigshospital. Det lykkedes ham at få forandret det københavnske sundhedsvæsen fra et dyrt og slidt sygehusvæsen til et af de mest velfungerende i landet med et højt fagligt niveau.

Han traf mange upopulære beslutninger, men alligevel roses valget af Erik Juhl.

Dokumentation

Sådan skal ekspertudvalget arbejde:
De langsigtede investeringer forbundet med strukturændringerne i sygehusvæsenet drøftes i efteråret.

For at understøtte målsætningerne for fremtidens sygehusstruktur er der enighed om, at der skal realiseres betydelige investeringer over en længere årrække.

Det er vigtigt at sikre et grundigt beslutningsgrundlag i den fremadrettede proces vedr. regionernes ændringer af strukturen i sygehussektoren. På den baggrund er regeringen og Danske Regioner enige om at nedsætte et ekspertpanel med internationalt anerkendte eksperter med stor indsigt på sygehusområdet i forhold til sygehusdrift, logistik, større sygehusbyggerier og faglig bæredygtighed mv.

Ekspertpanelet skal vurdere de konkrete større strukturelle anlægsprojekter i forhold til principperne i bilag 2, herunder bl.a. samling af enheder, driftsøkonomisk rentabilitet, effektivitet og kvalitet. Det skal bl.a. ske på baggrund af dialog med de enkelte regioner om de konkrete projektforslag og antagelserne heri.

Ekspertpanelet afgiver indstilling til regeringen om, hvorvidt de enkelte projekter opfylder målsætningerne og principperne, jf. bilag 2, med henblik på gennem en løbende drøftelse med Danske Regioner at tage stilling til udmøntning og finansiering af de prioriterede projekter, der vedrører fremtidens sygehusstruktur.

Ekspertpanelet består af tre-fem medlemmer. Der er enighed om at bede forskningschef Erik Juhl om at lede arbejdet.

Ekspertpanelet vil blive betjent af et sekretariat bestående af embeds-mænd fra hhv. Danske Regioner, Finansministeriet og Indenrigs- og Sundhedsministeriet (formand).


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024