Forbrug af acnemidler med isotretinoin

Tina Møller
Dokumentation
Lægemiddelstyrelsen har foretaget en analyse af forbruget af acnemidler med isotretinoin (Roaccutan®, Accutin®, Isotretinoin®, Isotrex®).

Isotretinoin er godkendt til behandling af svære tilfælde af acne. Da isotretinoin kan have alvorlige bivirkninger, gælder der særlige regler for brugen af det. Isotretinoin kan kun fås på recept udstedt af speciallæger i hudsygdomme, og midlet bør kun bruges ved svære tilfælde af acne. Yderligere oplysninger: Se Lægemiddelstyrelsens meddelelse af 9. maj 2003 om psykiske bivirkninger til acnemidlet isotretinoin (Roaccutan ®, Accutin®, Isotretinoin®, Isotrex®.

I medierne er der for nylig fremkommet oplysninger om, at unge har fået ordineret isotretinoin, selv om der kun var tale om lette tilfælde af acne, som ikke forinden var forsøgt behandlet med andre midler. Derfor har Lægemiddelstyrelsen lavet denne analyse af forbrugets omfang.

Se tallene her


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024