Fordobling af elektroniske journaler på sygehuse i år

Nye tal fra EPJ-Observatoriet viser, at 13 procent af landets sygehussenge i dag er dækket af en elektronisk patientjournal (EPJ).
Sandra Schwartz
Dokumentation
Nye tal fra EPJ-Observatoriet viser, at 13 procent af landets sygehussenge i dag er dækket af en elektronisk patientjournal (EPJ). Det er en fordobling i forhold til sidste år. Målet er fuld EPJ-dækning primo 2006.

Standardisering af EPJ
Ifølge EPJ-Observatoriets nye opgørelse er der dog endnu ikke ét EPJ-system i amterne, der lever fuldt op til den nationale standard for grundstrukturen i EPJ (G-EPJ). G-EPJ blev udsendt af Sundhedsstyrelsen i december 2001.

G-EPJ er en kommunikationsmodel for de væsentligste områder i danske elektroniske journaler, der skal være med til at sikre, at informationer kan udveksles mellem IT-systemerne.

Det er vigtigt for at opnå et sammenhængende dansk sundhedssystem med mulighed for sikker overførsel af patientdata, at de elektroniske patientjournaler følger denne standard. Desuden betyder det meget for udviklingen af kvaliteten i patientforløbene mod færre fejl på sygehusene.

Projektleder Søren Vingtoft, EPJ-Observatoriet, tvivler på, at målet for EPJ-dækningen kan nås med den nuværende hastighed - set i forhold til standardiseringen.

Større IT-investeringer i amter
Af stor og positiv betydning for den fremtidige udbredelse af EPJ-systemerne er nu, at amterne har budgetteret med væsentlig større IT-investeringer. Således viser de nye tal fra EPJ-Observatoriet, at sygehusene i år bruger over tre gange så meget på drift af og nye investeringer i IT, nemlig 3,84 procent mod 1,23 procent sidste år.


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024