Frederiksborg amt vil gennemføre et behandlingsforløb for spørgerens søn

Det fremgår af ministersvaret, at ministeren har taget kontakt til Frederiksborg Amt, og at amtet har givet udtryk for, at de er indstillet på at gennemføre et behandlingsforløb for Mogens Kristiansens søn, der imødekommer hans ønske om længerevarende psykoterapeutisk behandling.
Tina Møller
Dokumentation

Spørgsmål 106:

"Ministeren bedes kommentere henvendelsen (pdf) af 20. december 2002 fra Mogens Kristiansen, Nykøbing Sjælland vedrørende psykoterapeutisk behandling i Frederiksborg Amt."

 

Svar:

Jeg har ligeledes modtaget brevet fra Mogens Kristiansen og vedlægger kopi af mit svarbrev til ham.

 

Kære Mogens Kristiansen

Tak for dit brev af 20. december 2002 vedr. klage over din søns behandling på Psykiatrisk Sygehus i Hillerød og muligheden for økonomisk tilskud til privat psykoterapeutisk behandling af din psykisk syge søn.

Indledningsvis vil jeg gerne understrege, at det gør mig meget ondt at høre om din søns sygdomsforløb, og jeg har stor forståelse for din frustration, hvor du gennem mange år har oplevet, at din søn ikke har fået den behandling, du mener, at han har haft brug for i sygehuspsykiatrien.

Jeg håber imidlertid, at du vil have forståelse for, at jeg ikke har mulighed for at gå nærmere ind i den konkrete sag, idet den rette individuelle behandling af din søn afgøres af lægerne.

Men jeg vil gerne understrege, at psykiatrien gennem de senere år er blevet tilført mange ressourcer gennem psykiatriaftalerne mellem regeringen og de kommunale parter. Senest har regeringen aftalt med Folketingets satspuljepartier, at sygehuspsykiatrien skal tilføres 600 mio. kr. i 2003-2006. Der skal således ikke herske tvivl om, at vilkårene for samfundets svageste, herunder mennesker med sindslidelser, ligger regeringen stærkt på sinde.

I dit brev skriver du, at du har mistet tilliden til Psykiatrisk Sygehus i Hillerød. For mig at se er tilliden mellem dem, der behandler, og patienter samt patienters pårørende afgørende for et positivt behandlingsresultat. Jeg har derfor på baggrund af de generelle problemstillinger, din henvendelse rejser, f.eks. vedr. information til patienter og pårørende om behandlingsmulighederne herunder evt. muligheder for

at vælge behandling ved et andet sygehus, kontaktet Frederiksborg Amt. Jeg fik i den forbindelse forståelse af, at man er indstillet på at gennemføre et behandlingsforløb for din søn, der imødekommer jeres ønsker om længerevarende psykoterapi.

Jeg ønsker dig og din søn alt det bedste for fremtiden.

 

Med venlig hilsen

 

 

Lars Løkke Rasmussen

 


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024