Fremtiden for AMGROS

22/2-06: amter og regioner kan selv, inden for lovgivningens rammer beslutte, hvorledes indkøb af lægemidler til sygehusene ønskes organiseret.
Dokumentation
Spørger: Tina Petersen (DF)

Spørgsmål S 2534: Vil ministeren svare på, hvad planen er med AMGROS pr. 1. januar 2007, hvor amterne, der ejer AMGROS nedlægges, og samtidig svare på om det ikke ville være mere hensigtsmæssigt, at de nye store regioner i stedet for selvstændigt skal forhandle priser hjem på lægemidler?

Svar fra ministeren: Som det fremgik af mit foreløbige svar har jeg anmodet Amtsrådsforeningen om at bidrage til besvarelsen af spørgsmålet.

Amtsrådsforeningen oplyser, at foreningen forventer, at forberedelsesudvalgene inden 1. januar 2007 har taget stilling til om AMGROS skal videreføres. Det bemærkes i den forbindelse, at det af bemærkningerne til sundhedslovens § 78, stk. 3, fremgår, at "en virksomhed som det amtskommunale selskab AMFGOS I/S " ......vil "kunne videreføres med hjemmel i bestemmelsen i stk. 3, 1. pkt."

Ifølge Amtsrådsforeningen arbejder AMGROS allerede på at udvikle en organisation, der på den ene side er tilpasset de regionale behov og giver mulighed for positivt at udnytte kombinationen af regionale og nationale udbud af lægemidler og på den anden side sikrer en effektiv dynamisk udbuds- og indkøbsproces, igennem professionelle handelssystemer, en elektronisk licitationsplatform, revisions- og kvalitetssikrede IT-løsninger, et kendskab til forretningsområderne og en række væsentlige samarbejdspartnere.

Jeg skal gøre opmærksom på, at amter og regioner inden for lovgivningens rammer selv kan beslutte, hvorledes indkøb af lægemidler til sygehusene ønskes organiseret.


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024