God økonomi i at sikre patienter mod lungebetændelse

FOREBYGGELSE: Et nyt sundhedsøkonomisk studie viser, at en målrettet og dyrere indsats for at forhindre lungebetændelse på sygehusene tjener sig hjem.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Kortere indlæggelsestid og færre udgifter til medicin. Det er de gevinster, som sygehusafdelinger kan høste, hvis de indfører en særlig tjekliste for respiratorpatienter. Gevinster, som økonomisk set er større end udgifterne ved at øge indsatsten over for de udsatte patienter.

"Her har vi et eksempel på, at patientsikkerhed kan være en god forretning," siger professor Lars Ehlers, Institut for Økonomi og Ledelse ved Aalborg Universitet. Han har foretaget beregningerne i samarbejde med en gruppe studerende og medarbejdere ved Center for Forbedringer i Sundhedsvæsenet, der er etableret i samarbejde mellem Det Sundhedsvidenskabelige og Det Samfundsvidenskabelige Fakultet ved Aalborg Universitet samt Region Nordjylland.

En god investering
Økonomerne har regnet på de økonomiske følger af "Respiratorpakken", der er en del af patientsikkerhedsprogrammet Patientsikkert Sygehus, som foregår på sygehusene i Hillerød, Næstved, Kolding, Horsens og Thisted. Respiratorpakken er en tjekliste til sikker pleje og behandling af patienter i respirator.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Sundhed

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024