Gøtrik: Tid til refleksion

NYHED: Formand for Kræftstyregruppen, medicinaldirektør Jens Kr. Gøtrik undrer sig. Hvorfor har ingen i Kræftstyregruppen opdaget, at kræfttallene var forkerte. Han beklager, men understreger, at det ikke har betydet noget for patienterne.
Lars Igum Rasmussen

Vi kan alle i Kræftstyregruppen spørge hinanden, hvorfor ingen har tænkt på det noget før, for der sidder både repræsentanter for faglige og administrative miljøer rundt omkring. Vi må formentlig alle sammen se lidt indad og spørge, hvorfor ingen har set på de tal.

Jens Kr. Gøtrik
Medicinaldirektør i Sundhedsstyrelsen
"Det er meget beklageligt, at vi har forkerte tal i kræftplanen. Jeg kan kun sige, at vi har baseret vores tal i kræftplanen fra oplysninger fra Lægemiddelstyrelsen, hvor man åbenbart ikke har været opmærksom på, at der var store poster, der vedrører andre mediciner end kræftmedicin," siger medicinaldirektør i Sundhedsstyrelsen og formand for Kræftstyregruppen, Jens Kr. Gøtrik til Altinget.

Hvordan kunne det ske?

"Jeg har fået oplyst fra mine folk, at man har haft kontakt til Lægemiddelstyrelsen, hvor man har drøftet om det lille "med mere" i "Cancermidler m.m." betød noget for beløbets størrelse. Og der har opfattelsen indtil nu været, at det var et ubetydeligt beløb. Derfor har vi taget de tal med i Kræftplan II. Det er der nogen, der nu for nyligt - af en eller anden grund - har sat sig ned og set på. Jeg kan kun sige, at tallene har været lagt frem i Kræftstyregruppen, og der har ikke været noget indvending over, at det skulle være helt forkert. Indtil nu. Men det er da beklageligt."

Hvad betyder det for kræftpatienterne, at beløbbet til kræftmedicin er mindre end forventet?

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024